28 Dec2016December 28, 2016
Post
4. Dinosaur Crafts

4. Dinosaur Crafts

Masa saya buat tema dinosaur ni, anak-anak saya masih di bawah usia 7 tahun. Untuk kanak-kanak kecil, mereka memang suka hasilkan sesuatu dengan tangan mereka sendiri. Ini kerana, mereka belajar melalui deria. Bila mereka sentuh dan lihat, dan buat, mereka lebih mudah untuk faham dan ingat apa yang mereka pelajari. Selain daripada itu, saya mahu bantu...

28 Dec2016December 28, 2016
Post
3. Dinosaur Land

3. Dinosaur Land

OK, Saya dah kongsikan yang sebelum kami mulakan sesuatu tema, saya selalu mulakan dengan baca buku supaya anak2 dapat gambaran tentang topik yang nak dipelajari, dalam masa yang sama dapat tingkatkan penguasaan Bahasa Inggeris mereka. OKES! Nak tunjuk dinosaur hidup macam mana, kami buat dinosaur land! Hehe. Kan ada dinosaur yang di atas darat dan...

21 Dec2016December 28, 2016
Post
2. Jenis-Jenis Buku

2. Jenis-Jenis Buku

Post yang lepas saya dah kongsikan kenapa saya suka bacakan buku untuk anak-anak. Boleh klik link di bawah untuk baca: 1. Kenalkan Apa itu Dinosaur Melalui Pembacaan Skarang ni meh kita kenali JENIS buku yang boleh dibacakan dengan anak-anak kecil kita: Buku FICTION Buku fiction ni senang cakap ialah buku cerita. Untuk anak-anak kecil, mereka...

21 Dec2016December 28, 2016
Post
1. Kenalkan Apa itu Dinosaur Melalui Pembacaan

1. Kenalkan Apa itu Dinosaur Melalui Pembacaan

Bermula dari 20 Disember 2016, Muhsin Kids lancarkan minggu Dino Fun. Untuk berkongsi dengan ibu bapa macam mana hendak buat sesi pembelajaran bertema di rumah. Yuk kita mulakan! 😊 Bismillah.. DINO FUN #1a (#muhsinkidsdinofun) Apabila buat aktiviti bertema, saya suka mulakan dengan bacakan mereka buku yang berkait dengan tema.. Selalunya, saya cari idea daripada buku...